tiistai 7.7.2020 | 10:10
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Selänteen vierailuohjeistukset muuttuvat – Ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä ohjeistuksia on lievennetty

To 18.6.2020 klo 13:46

Peruspalvelukuntayhtymä Selänne on antanut uusia vierailuohjeistuksia.

Ympärivuorokautisen hoidon yksiköissä vierailuohjeistuksia on lievennetty. Pitkäaikaishoidossa oleville iäkkäille ja muihin riskiryhmiin kuuluville asiakkaille tulee järjestää mahdollisuus turvallisesti tavata läheisiään esimerkiksi ulkona riittävästä suojautumisesta huolehtien, tai järjestämällä erillisiä suojattuja tapaamistiloja. Hallitus suosittelee, että ympärivuorokautisen hoidon toimintayksiköiden asiakastiloihin pääsy rajataan edelleen pääsääntöisesti yksikön henkilökuntaan. Epidemian leviäminen riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on yhä merkittävä riski. Suositus vierailujen välttämisestä ei koske asiakkaalle välttämätöntä palvelua antavia henkilöitä kuten esimerkiksi kuntoutustyöntekijöitä tai henkilökohtaisia avustajia. Samat ohjeet pätevät arviointiyksikkö Pääskysessä ja Arviidassa.

Kriittisesti sairaiden ja saattohoidossa olevien asiakkaiden läheisille tulee järjestää mahdollisuus tavata läheistään turvallisin järjestelyin.

Läheisiä kannustetaan olemaan asiakkaaseen yhteydessä esimerkiksi myös puhelimella, etäyhteydellä, sähköpostilla tai kirjeellä. Läheiset voivat ulkoilla asukkaan kanssa, kunhan suojaimia muistetaan käyttää ja hygieniaohjeita noudattaa.

Selänteen akuuttivuodeosastoilla omaisten vierailut sallitaan 1-2 vierailijalle kerrallaan. Vierailuista pyydetään sopimaan hoitohenkilökunnan kanssa etukäteen puhelimitse. Edelleenkin vierailujen aikana noudatetaan hyvää käsihygieniaa ja käytetään suunenäsuojainta. Vierailulle saa tulla vain terveenä. Mikäli olet ollut ulkomailla, ethän tule vierailemaan kahteen viikkoon.

Taksinkuljettajia ja potilaiden tuojia pyydetään soittamaan ensin hoitohenkilökunnalle ja odottamaan oven ulkopuolella. Henkilökunta tulee avaamaan oven.

Toimintayksikön johtajalla on lakiin perustuva velvollisuus toimia mainitun säännöksen edellyttämällä tavalla. Hän voi tarvittaessa rajoittaa vierailuja ja määrätä vierailukiellon. Vierailukielto ei kuitenkaan rajoita asiakkaan oikeutta liikkua.

Turvallinen vierailu

· Vierailujen järjestämisessä on huolehdittava turvallisuudesta

· Vierailulle ei tulla sairaana

· Mikäli läheinen on matkustanut Suomen rajojen ulkopuolella kahden viikon sisällä, suosittelemme välttämään vierailuja

· Vierailun ajankohdasta ja vierailun kestosta sovitaan etukäteen henkilökunnan kanssa

· Vierailu järjestetään mahdollisuuksien mukaan ulkona

· Vierailijat eivät oleskele yleisissä tiloissa

· Vierailijoille tulee olla saatavilla kirurgisia suu-nenäsuojuksia, käsihuuhdetta sekä toimintaohjeet niiden käytöstä

· Ohjaa vierailijoille käsi- ja yskimishygienia

· Vierailulle tullessa vierailijat desinfioivat kädet, pukevat kasvoilleen kirurgisen suu-nenäsuojuksen ja desinfioivat kädet uudelleen

· Inhimilliset tekijät huomioiden asukasta voi koskettaa, kun vierailijalla on suu-nenäsuojus ja hyvin desinfioidut kädet

· Vierailuja pyritään porrastamaan niin ettei useammalla asukkaalla ole vierailijoita yhtä aikaa.

#