tiistai 7.7.2020 | 08:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Haapajärven seurakunnan nuorisotyöntekijä Minna Paananen hartauskirjoituksessaan: Onko vieressäsi tilaa?

Su 21.6.2020 klo 10:00

Äiti lähetti kerran pienen poikansa kauppaan ostamaan leipää. Poika viipyi matkallaan tavattoman kauan niin että äiti ennätti kovasti huolestua. Kun poika viimein palasi kotiin, äiti kysyi: ”Missä ihmeessä sinä olit, minä olin jo kovasti huolissani sinusta.” ”Minä matkalla tapasin pienen pojan, joka itki rikkoutuneen polkupyörän vieressä ja minä pysähdyin auttamaan häntä”, poika vastasi. ”Ai en minä tiennyt, että sinä osaat jo korjata polkupyöriä”, äiti sanoi ihmeissään. ”En minä osaakaan”, poika vastasi, ”Minä vain istuin hänen vieressään ja itkin hänen kanssaan.” Näin pieni poika toimi Raamatun ohjeiden mukaan - Iloitkaa iloitsevien kanssa ja itkekää itkevien kanssa.

Sunnuntain evankeliumissa kerrotaan, kuinka ihmiset Jerikossa kauhistelivat sitä, että Jeesus meni Sakkeuksen taloon vieraisille. Ihmisen jolla oli huono maine, ihmisen jonka tiedettiin petkuttavan raha-asioissa, ihmisen joka toimi miehittäjän hyväksi, ihmisen jota oli ihan hyväksyttävää vihata. Miksi siis Jeesus kohteli häntä ystävällisesti tai niin kuin ihmistä tulee kohdella? Tällä tavallisella tavalla kohdata ihminen, eli tervehtiä – jutella – käydä yllätys visiitillä, oli suuri merkitys Sakkeuksen elämään. Sakkeus muuttui ihmisenä. Hän lupasi maksaa kaikki vääryydellä kerätyt rahat takaisin korkojen kanssa ja sen lisäksi vielä auttaa köyhiä. Evankeliumin lopussa Jeesus sanoo: ”Tänään on pelastus tullut tämän perheen osaksi.” Ihan kaikki siis muuttui ja vielä parempaan suuntaan kuin ennen.

Hyvä sanoma Jeesuksesta kulkee todennäköisesti paremmin eteenpäin tekemisen kuin puhumisen kautta. Olen Joskus lukenut että: ”Jos kaikki kristityt lakkaisivat Jeesuksesta puhumisen ja alkaisivat toteuttaa evankeliumia tekoina, koko maailma tulisi Uskoon.” Kenenkä viereen minä tai sinä voisimme tänään istua itkemään tai nauramaan tai olemaan vain hiljaa ja läsnä?

#