maanantai 25.5.2020 | 03:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kahvila Porina siirtyi uusiin tiloihin ja toimii nyt mahdollisimman keskellä kylää

Outi Levä
Pe 22.5.2020 klo 15:00

Kärsämäkinen Kahvila Porina siirtyi kevään aikana uusiin tiloihin. Se toimii nyt mahdollisimman “keskellä kylää”, Pizzeria Amaran vieressä. Kahvilan pinta-ala on sama kuin aikaisemmassakin paikassa.

– Asiakaspaikkoja on sama määrä kuin ennenkin. Kun kahvila on yhdessä neliön muotoisessa tilassa, on mahdollista kattaa pitkiä pöytiä esimerkiksi juhlatilaisuuksissa, sanoo yrittäjä Joni Huovila. Toiveissa on kahvilan eteen terassi.

Nykyinen tila vapautui koulutuskäytöstä melkein heti, kun Porina viime syksynä avasi. Huovila käytti järkevästi hyväksi koronatilannetta ja siirsi kahvilansa uuteen paikkaan.

– Kun alettiin puhua koronasta, buffet ei pelottanut ketään. Me panostimme ottimien vaihtoon, puhtaanapitoon ja salin siivoukseen. Kun portaille piti laittaa “Myydään mukaan” -lappu, ihmiset kääntyivät pois. Jotakin oli pakko tehdä. Uuteen paikkaan siirtyminen osoittautui positiiviseksi ratkaisuksi, sanoo Huovila.

Nyt hän iloitsee paremmin toimivista tiloista, valoisista ja avarista. Parasta on keittiö, jonka pinta-ala kaksinkertaistui.

– Edellinen oli suunniteltu grilliä varten, tähän keittiöön mahtuu kaksi leivontapistettäkin.

Muutos aikaisempaan toimintaan näkyy muun muassa siinä, että nyt kaikki myytävät tuotteet on pakattu rasioihin ja suojattu kelmuin voimassa olevien määräysten mukaisesti. Huovila kuitenkin odottaa, että saa toteuttaa kahvilassaan aitoa, vanhanaikaista kahvilatunnelmaa nykykeinoin.

– Me ollaan omanlainen, aito ja arkinen kahvila. Tiedän, että asiakkaat odottavat facebook-päivityksiäni viikon tarjonnasta ja päivän tuoreista leivistä ja leivonnaisista. Haluan kahvilaani kuitenkin vanhan ajan palvelun takaisin.

#