maanantai 25.5.2020 | 04:25
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäkiset saavat Aikuisten kuntoilupuiston

Outi Levä
To 21.5.2020 klo 10:00

Kärsämäkisille aikuisille rakennetaan kesän aikana kuntoilupuisto, ehkä useampikin. Kunnanrakennusmestari Esko Hämäläisen mukaan kalusteet odottavat varastossa ja puistojen paikat ovat mietinnässä.

– Entisen, puretun terveyskeskuksen paikalla, Toimintakeskus Rantapääskyn edessä, on asfalttialue, johon puistoa on ajateltu. Toinen hyvä paikka olisi Konttilan-Konttimäen alue, jossa aikuiset muutenkin kulkevat.

Toimintakeskuksen edessä oleva palvelisi vanhusten päivätoimintaa, Tammenlehvässä asuvia ja kauppareissulla kulkevia. Konttilan alueella on myös lasten leikkipuisto. Aluetta on kritisoitu siitä, että puistoon päästäkseen on ylitettävä Nelostie. Joitakin kalusteita voisi laittaa Hämäläisen mukaan myös Suomelan juoksuportaiden lähelle, puistoa käyttäisivät aktiivikuntoilijat.

– Kalusteet ovat samanlaisia kuin kuntoilupuistoissa yleensä, käsipyöriä, astinlautoja, tasapainopuomeja ja sellaisia. Niitä riittää useampaankin kohteeseen. Lisäksi tulee penkkejä ja pöytä-penkkiryhmiä, lupaa Hämäläinen.

Kalusteet hankittiin jo viime vuoden talousarvioon varatuilla määrärahoilla, mutta niiden asentaminen on odottanut talven taittumista ja roudan sulamista. Hämäläisen mukaan tarkkaa kalusteiden sijoitussuunnitelmaa ei ole tehty ja puistojen paikan valinnassa ja kalusteiden sijoittamisessa on otettava huomioon myös, etteivät ne talvisin haittaa lumitöiden tekemistä.

#