maanantai 25.5.2020 | 05:49
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kouluun ehti jo tulla ikävä – K.J. Ståhlbergin ala-asteen 6A-luokan oppilaat nauttivat kouluun paluusta, sillä etäopetuksessa oppiminen oli ajoittain vaikeaa

Emilia Tiitto
Pe 22.5.2020 klo 07:00

Haapajärvi

Melkein kahden kuukauden etäopetusjakso päättyi viime torstaina, kun peruskoulujen ovet avattiin jälleen. Haapajärven K.J. Ståhlbergin ala-asteen 6A-luokan oppilaat nauttivat kouluun paluusta, sillä etäopetuksessa oppiminen oli ajoittain vaikeaa.

– Jos tarvitsi apua, sen kysyminen viestillä oli vaikeampaa kuin jos olisi kysynyt suoraan opettajalta, eräs oppilas kertoo.

Kahden kuukauden tauon jälkeen kouluun palaaminen vaati kuitenkin myös totuttelemista.

– Oli vähän outoa tulla kouluun, kun oltiin oltu niin pitkään etäopetuksessa, kutosluokkalaiset tunnustavat.

6A:n opettajanTarja Olkkosen mukaan etäopiskelu sujui täysin uudessa tilanteessa todella hyvin, vaikkakin toisille se sopi paremmin kuin toisille.

– Opettelimme ja opimme käyttämään etäopiskeluun sopivia sovelluksia ja ohjelmia monipuolisesti. Oppilaat tekivät töitä hyvällä ja positiivisella asenteella.

Etäopiskelussa osa oppilaista piti positiivisena puolena sitä, ettei ympärillä ollut hälinää, mikä auttoi keskittymään. Toiset oppilaista sen sijaan mainitsivat keskittymisen olleen haastavampaa kotioloissa.

– Opiskelu kotona sujui hyvin, mutta tylsästi. Joskus tehtävissä saattoi kestää kauemmin, oppilaat kommentoivat.

Olkkosen mukaan oppilaat tulivat takaisin lähiopetukseen hyvällä ja iloisella mielellä. Eniten koulumaailmasta kaivattiin kavereita, erilaisia tunteja, opettajaa ja rutiinia. Kouluun paluu on sujunut hyvin huolimatta siitä, että oppilaat opiskelevat väliaikaisesti lukion tiloissa.

– Lukion tilat tuntuvat isommille. Tuntuu, että on enemmän tilaa, eräs oppilas kuvailee.

– Täällä on tosi erilaista, koska pulpetin sisälle ei voi laittaa kirjoja, toinen huomauttaa.

Yleisiä ohjeistuksia luokka noudattaa syömällä luokassa, huolehtimalla huolellisesta käsienpesusta ja muista ohjeista sekä olemalla paljon ulkona.

– On vähän outoa, että olemme koko ajan samassa luokassa ja vain omien luokkalaisten kanssa, oppilaat pohtivat.

Viimeiset koulupäivät 6A käyttää muun muassa opiskelemalla eri oppiaineita, kuten historiaa ja tutkimalla kasvien kasvua sekä tekemällä pieniä retkiä. Luvassa on myös virtuaaliluokkaretki ja etäpotkiaiset ennen kuin kesäloma koittaa.

– Odotamme jo kesälomaa, oppilaat toteavat kuin yhdestä suusta.

Lomalla nuoret aikovat muun muassa ulkoilla, nähdä kavereita, käydä mökillä ja syödä jäätelöä.

– Toivottavasti kesällä saa nähdä kaikkia ihmisiä, joita ei ole nyt voinut nähdä.

#