maanantai 25.5.2020 | 05:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Kolumni

Reisjärven vt. kirkkoherra Sanna-Leena Lavanti hartauskirjoituksessaan: ”Hartaasti minä odotin Herraa, ja hän kumartui minun puoleeni ja kuuli huutoni.” (Ps.40:2)

Su 17.5.2020 klo 10:00

Hyvät ystävät, sunnuntaina 17.5.2020 vietetään kirkossa rukoussunnuntaita. Raamatun tekstit puhuvat meille siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Jeesus Kristus on suuri esirukoilijamme ja Häneltä olemme oppineet paljon rukoilemisesta. Välillä rukouksemme voi olla suuri sanoja ja kauniita ajatuksia, mutta välillä riittää vain huokaus Taivaallisen Isämme puoleen. Hän kyllä tietää kaiken, mitä tarvitsemme.

Oletko muuten koskaan ajatellut yhdessä rukoilemisen voimaa? Olen itse joskus sitä mielessäni pohtinut sunnuntai aamuna kirkkoon mennessä. Kuinka monta jumalanpalvelusta pidetään yhtenä sunnuntaina ympäri koko maailman ja kuinka monta Isä meidän -rukousta niissä luetaan yhteen ääneen? Eri lähteiden mukaan voidaan olettaa, että kristittyjä on 2,4 miljardia eli kolmasosa koko ihmiskunnasta. Jos heistä aivan tavallisena sunnuntaina kävisi jumalanpalveluksessa vain yksi prosentti (joka lienee oikeasti paljon suurempi luku), on luku silti vielä 24 miljoonaa ihmistä. Eli tällainen joukko ihmisiä joka puolella maailmaa, joka ainoa sunnuntaina kokoontuu yhteen Jumalan kasvojen eteen ja rukoilee omalla kielellään sen rukouksen, jonka Jeesus on meille raamatussa opettanut eli Isä meidän -rukouksen. Melkoinen voima täytyy olla yhteisellä rukouksella!

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon piispat ovat kutsuneet meitä suomalaisia huomenna yhteiseen rukoukseen: ”Koko maailma on poikkeuksellisessa tilanteessa koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi. Joudumme kysymään, minkä varaan elämämme rakennamme. Yhteiset vaikeudet pakottavat meidät etsimään elämämme suuntaa ja kääntymään Jumalan puoleen. Miten oppisimme kantamaan toisiamme ja pääsisimme vakavan ajan yli? Epätietoisuuden ja ahdistuksen keskellä luotamme Jumalan armoon ja pyydämme hänen apuaan. Rukoilemme toivoa ja turvallista tulevaisuutta kaikille Suomessa asuville ja koko maailmalle. Yhdessä saamme aikaan enemmän. Liity kanssamme yhteiseen rukoukseen:

Pyhä Jumala, rakas taivaallinen Isämme.

Sinä olet luonut elämän ja hyvyydessäsi pidät sitä yllä.

Sinä olet käskenyt rukoilla ja luvannut kuulla.

Kuule meitä, kun etsimme sinun kasvojasi ja rukoilemme sinua:

Käännä katseesi pandemian aiheuttamaan kärsimykseen.

Auta meitä vapautumaan taudin otteesta.

Siunaa sairastuneita ja heidän omaisiaan.

Ole lähellä niitä, joiden elämä on päättymässä,

armahda ja anna heille ikuinen rauhasi.

Rukoilemme voimia hoitajille, lääkäreille ja rokotteen kehittäjille.

Anna viisautta tutkijoille ja talouselämää ylläpitäville.

Muistamme päättäjiä vaikeiden tehtävien keskellä.

Vahvista kaikkia, jotka työskentelevät pandemian voittamiseksi.

Rohkaise eristyksessä eläviä, työnsä menettäneitä,

lapsia ja perheitä sekä yksinäisyydestä kärsiviä.

Valaise tulevaisuutemme sinun armollasi.

Tee meistä rakkautesi ja toivosi välikappaleita toisillemme.

Tätä pyydämme Poikasi Jeesuksen Kristuksen nimessä.

Aamen.

#