maanantai 25.5.2020 | 03:59
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

ParKone Oy monipuolistaa tuotantoaan ja käynnistää karjavaunujen tuotannon

Heikki Syrjäniemi
Pe 27.3.2020 klo 11:00

Palomäen teollisuusalueella toimiva ParKone Oy on lanseerannut markkinoille ensimmäisen kotimaisen karjankuljetusvaunun. Tuotekehittelyn tuloksena syntyi Parko Ternero 6000 karjavaunu.

– Karjavaunun suunnittelu lähti liikkeelle asiakkaan toivomuksesta. Kotimaista karjankuljetusvaunua ei ollut tarjolla markkinoilla, kertoo ParKoneen toimitusjohtaja Vesa Koskela.

Koskelan mukaan suunnittelussa otettiin huomioon asiakasystävällisyys ja eläinturvallisuus. Esimerkiksi karjavaunussa olevat telirenkaat sijoitettiin vaunun ulkopuolelle, mikä mahdollistaa vaunun sisätiloihin esteettömän kulkemisen. Sisäseinien suorarakenne auttaa sujuvaa lastausta ja lisää eläinten turvallisuutta. Eläinten kulkua karjavaunuun on helpotettu hydraulisesti laskevalla lavalla, joten erillisiä ramppeja ei tarvita. Ternero-karjavaunu voidaan osastoida kahteen tai kolmeen osaan avattavilla väliseinillä. Traktorin perässä vedettävään, kuusi metriä pitkään vaunuun voidaan ottaa kerralla kuudesta seitsemään lehmää.

Kokoluokkia Karjavauhuihin tullaan lisäämään kysynnän mukaan ja mallistoon tulee myös leveämpi, ei tie-liikenne käyttöön tarkoitettu malli Ternero ST.

Karjankuljetusvaunuja käytetään karjan siirtelyyn laitumille ja navetoiden välillä. Lisäksi vaunulla voidaan siirtää eläimiä teurasautoon, mikä vähentää huomattavasti eläinten tautiriskiä.

ParKone Oy on tunnettu kotimaisten, suurikokoisten äkeiden, tielanojen ja jankkurien valmistajana. Nyt uudella karjavaunutuotannolla on haluttu monipuolistaa tuotantoa ja tasoittaa sesonkivaihtelua.

#