maanantai 25.5.2020 | 03:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tansania-ryhmän nuoret löivät kaksi kärpästä yhdellä iskulla järjestäessään naistenpäivän iloksi kakkubuffetin, jonka tuotot menevät reissukassaan

Emilia Tiitto
Pe 13.3.2020 klo 13:20

Naistenpäivänä naisia muistetaan perinteisesti kukkasin ja pienin lahjoin. Haapajärven Tansania-ryhmän nuoret löivät kaksi kärpästä yhdellä iskulla järjestäessään naistenpäivän iloksi kakkubuffetin, jonka tuotot menevät reissukassaan.

– Tarvitsimme rahankeruukeinoja, jolloin hoksasimme yhdistää naistenpäivän ja kakkubuffetin. Leipominen meiltä onnistuu, joten miksi ei, toteaa lukiota kolmatta vuotta käyvä Saara Alajoutsijärvi.

Kakkutarjoilun lisäksi ryhmä on järjestänyt jo vuoden ajan makkaramyyntiä, myyjäisiä, diskoja ja siivousurakoita.

– Aluksi rahankeruu oli hitaampaa, mutta nyt vauhti kiihtyy, 9-luokkalaiset Miika Riekki ja Veeti Sorvala kertovat.

Yläasteen ruokalaan järjestetyssä kakkubuffetissa riittää tarjottavaa. Pöydät notkuvat erilaisista suklaisista unelmista, juustokakuista ja marjaisista herkuista. Naisille nuoret jakavat ruusuja.

– Kaikki kakut olivat herkullisia. Syötiin niin paljon kuin jaksettiin, kakkuja nauttineet Arja Ruuska, Sari Paaso-Rantala ja Aulikki Koskela kehuvat.

Ruuskan lemppareiksi nousivat suklaiset kakut, kun taas Paaso-Ranta piti erityisesti mangojuustokakusta. Myöskin mansikoilla ja muilla marjoilla koristeltu täytekakku sai kehuja.

– Mikään ei maistunut pahalta, naiset summaavat.

Naistenpäivän seuraavat suunnitelmat kolmikolla on jo mielessään.

– Uimaan lähdetään. Pitää lähteä kakut kuluttamaan, Ruuska naurahtaa.

Tansaniaan nuoret lähtevät tällä kertaa Tapaninpäivänä. Matka on sinänsä jo itsessään elämys, mutta nyt reissun päällä päästään viettämään uutta vuotta.

– Isosiskoni on käynyt Tansaniassa vuosia sitten, minkä myötä itsekin kiinnostuin. Tämä on hieno mahdollisuus päästä safarille, Sansibarille ja paikallisten sekaan, sekä tietenkin auttamaan, Alajoutsijärvi tiivistää.

Nuoria reissuun lähtee noin 17, opettajia kolme ja muita huoltajia kymmenen.

– Se tulee varmasti olemaan kerran elämässä -kokemus, Riekki ja Sorvala uumoilevat.

Yhteistyö Tansaniassa

Hyväntekeväisyystoiminta Tansaniaan on alkanut jo vuonna 2003

Haapajärven yläasteen ja lukion opiskelijat, opettajat ja huoltajat tekevät säännöllisiä opintomatkoja Pohjois-Tansaniaan

Hankkeella avustetaan paikallisia asukkaita

Yhteistyöllä on myös rakennettu kouluja ja kirjastoja

Nuoret maksavat osan reissukassasta itse, osa kerätään myyjäisillä ja muilla projekteilla

#