maanantai 25.5.2020 | 06:09
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Reisjärven kristillisen opiston yrittäjyyslinja järjestää Reipas-messut jälleen huhtikuun puolivälissä – Tänä vuonna messujen teema on Kestävä kehitys

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 28.2.2020 klo 10:00

Reisjärven kristillisen opiston yrittäjyyslinja järjestää Reipas-messut jälleen huhtikuun puolivälissä. Tänä vuonna messujen teema on Kestävä kehitys, minkä kantavana voimana on messuilla pidettävä suurkirppis.

– Messualueen keskusta rakennetaan entiseen tapaan, mutta liikuntahallin reunat varataan kokonaan kirppispöydille, yrittäjyyslinjan valmentaja Venla Karjula kertoo.

Näytteilleasettajille on tarjolla noin 60 paikkaa, ja saman verran kirppispaikkoja.

– Pyrimme keskittämään näytteilleasettajat tänä vuonna sisätiloihin, hän jatkaa.

Muuta ohjelmaa nuoret eivät ole vielä lyöneet lukkoon, mutta neuvotteluja käydään muutaman kierrätykseen ja ekologiseen ajatteluun perehtyneen tubettajan kanssa.

– Haluamme tuoda messuille myös jonkun urheilijan, mielellään hiihtäjän. Yleisön seassa kiertelevä taikuri on jo varattu tapahtumaan, messupäällikkö Anton Nissilä kertoo.

Yrittäjyyslinjan nuoret odottavat messuista iloista tapahtumaa ja tietenkin ostavia asiakkaita.

– Haluamme nostaa messujen maineen ylös ja saada sekä messuasiakkaat että näytteilleasettajat tuntemaan olonsa tyytyväisiksi messupäivän päätteeksi, Nissilä sanoo.

– Toivomme, että messuista tulisi Reisjärven ja sen koko lähialuetta yhdistävä tapahtuma, asiakasvastaava Liisi Ylikorpela sanoo.

Messut toteutetaan yhteistyössä Reisjärven kunnan ja muiden paikallisten yhteisöjen kanssa.

– Messu- ja kirppispaikkojen myynti aloitettiin viime viikon keskiviikkona ja messulehden teko on jo kovassa vauhdissa, nuoret kertovat.

Yrittäjyyslinjan nuoret menestyivät Uskalla Yrittää -semifinaalissa

Kauppakeskus Valkea keräsi kuun puolivälissä 43 yritystä kilpailemaan Suomen merkittävimmän nuorten yrittäjyyskilpailun Uskalla Yrittää –semifinaaliin. Tuomaristo valitsi viisi voittajayritystä, jotka jatkavat Helsingin finaalitapahtumaan.

Parhaaksi NY-yritykseksi toiselta asteelta valittiin Legato NY, Reisjärven kristillinen kansanopisto, Reisjärvi. Parhaan liikeidean tittelin sai BaaBaa NY, Reisjärven kristillinen kansanopisto, Reisjärvi

Suomen parhaat Vuosi yrittäjänä -ohjelman yritykset kokoontuvat jälleen ensi keväänä Uskalla Yrittää -finaaliin Helsinkiin, 22.-23.4.2020. Finaali on ohjelman Suomen mestaruuskilpailu. Valtakunnan paras nuorten yritys edustaa heinäkuussa Suomea Nuori Yrittäjyys -yritysten EM-kilpailuissa Portugalissa, Cascaisissa.

#