sunnuntai 16.5.2021 | 12:02
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärvi-Reisjärvi riistanhoitoyhdistys kokousti ja jakoi tunnustuksia – Yhdistyksen puheenjohtajaksi valittiin Jorma Turunen

Kaija Tuompo
Pe 14.2.2020 klo 10:53

Haapajärvi-Reisjärvi riistanhoitoyhdistys piti vuosikokoustaan viime maanantaina Haapajärvellä. Kokouksen avasi elokuusta alkaen yhdistyksen puheenjohtajan tehtävässä toiminut Sakari Muuttola. Kokouksen aluksi kunnioitettiin elokuussa menehtyneen, edellisen puheenjohtajan Risto Hanhinevan muistoa.

Ennen varsinaisia kokousasioita, palkittiin riistanhoitotyössä ansioituneita jäseniä. Yhdistys jakoi historiansa kolmannen, Suomen riistakeskuksen myöntämän kultaisen ansiomerkin Armas Korkiakoskelle. Hopeisen merkin sai Kauko Olkkonen. Luovutuspuheessaan riistapäällikkö Harri Hepo-oja kiitti Korkeakoskea ja Olkkosta pitkäjänteisestä ja määrätietoisesta työstään alueen kestävän riistatalouden hyväksi. Riistanhoitoyhdistyksen pronssiset ansiomerkit luovutettiin Niko ja Joona Niemi-Korvelle, Pentti Pesoselle ja Jorma Rönkölle.

Palkitsemisten lisäksi kokouksessa käytiin läpi normaalit kokousasiat. Toiminnanohjaaja Juha Myllylahti esitteli toimintakertomuksessa yhdistyksen toimintaa sekä tapahtumia myös tilastojen valossa.

– Alueen hirvikanta on kohtuullinen, kanalintukanta on elpynyt mukavasti, susi-, ilves- ja ahmakannat ovat olleet myös kasvussa. Alueella on oltu kiitettävän aktiivisia riistalaskennassa, mutta riistakolmiolaskentojen tärkeyttä korostetaan edelleenkin. Yhdistys on järjestänyt nuorten eräleirin jo parinkymmenen vuoden ajan, eikä viimevuosikaan tehnyt poikkeusta. Leirillä oli n. 40 nuorta. Kysyntää oli isommallekin määrälle, mutta tilat eivät anna myöden, Turunen totesi.

Kokouksessa käytiin myös puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaali. Uudeksi puheenjohtajaksi toimikaudelle 2020-2021 valittiin Jorma Turunen, Reisjärveltä ja varapuheenjohtajaksi Lauri Varila, Haapajärveltä. Hallituksen jäsenistöön tuli myös pieniä muutoksia. Hallitukseen valittiin Risto Murisoja, varalla Ossi Ahola,Tapani Saartoala, varalla Antti Puurula, Juha Tossavainen, varalla Juha Karsikas, Risto Nyrhinen, varalla Risto Jääskeläinen, Osmo Salo, varalla Kauko Olkkonen, Jussi Paavola, varalla Antti Parkkila, maanvuokraajien edustajana jatkaa Jarmo Kokkoniemi ja hänen varajäsenenään Eero Mikkonen.

Kokouksen lopuksi Suomen riistakeskuksen, Oulun riistapäällikkö Harri Hepo-oja esitteli riistakeskuksen keräämää tilastotietoa alueen ajankohtaisista metsästykseen ja riistanhoitoon liittyvistä asioista.

#