lauantai 15.8.2020 | 10:57
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ystävänpäivänä pyhäjärviset Iida Kauranen ja Akseli Haapala tanssivat yhdessä valssia ja "Värttinää": ”Oi onko saattelijoita somaisille, löytyisikö kylästä tästä”

Kaija Tuompo
Pe 14.2.2020 klo 10:48

… kyselee Värttinän tytöt Pyhäjärven lukion liikuntasalin vanhojentanssien pukuharjoituksessa ja kyllähän tästä kylästä löytyi saattaja somaiselle Iidalle.

Akseli Haapala ja Iida Kauranen tanssivat yhdessä. He ovat seurustelleet jo 8. luokalta asti. Akseli opiskelee Haapajärvellä Metsäpalvelujen tuottajaksi ja metsuriksi, Iida käy Pyhäjärven lukiota. Alusta asti siis oli selvää, että he tanssivat Iidan vanhojen tanssit yhdessä.

– Akseli saa maanantaisin vapaata omista opinnoistaan näitä harjoituksia varten ja ollaan me myös harjoiteltu vapaa-ajalla yhdessä, he kertovat.

– On helpompaa, kun tuntee toisen hyvin. Ei ujostuta mennä lähelle ja koskettaa niin kuin vieraan parin kanssa voisi käydä. Kun tunnetaan toisemme, ei tanssiminen myöskään jännitä niin paljon, Iida Kauranen toteaa.

– Jotenkin ohjeetkin ovat selkeämpiä, kun niitä hiotaan yhdessä, jatkaa Akseli Haapala.

Perjantaina he viettävät jo neljättä ystävänpäivää yhdessä. Tänä vuonna päivä on hieman erilainen. Se vietetään tanssien, ensin tanssitaan koululla ja sen jälkeen on vielä pari esiintymistä.

– Illaksi lähdemme Kalajoelle juhlimaan. Viikonlopun jälkeen on taas paluu koulukirjojen pariin, he kertovat.

Akseli Haapala jatkaa opintojaan Haapajärvellä, Iida Kauranen Pyhäjärven lukiolla. Akselin tulevaisuuden suunnitelmissa on tehdä metsäpalvelujen tuottajan ja metsurin töitä, Iidan haaveena on opiskella lääkäriksi, joten tavoitteita ja opiskelua nuorilla riittää. He toivovat, että opiskelujen jälkeen voisi kenties palata Pyhäjärvelle.

– Täällä on hyvä asua, jos vain työtä löytyy. Nyt kuitenkin ollaan tässä ja nyt, yhdessä, tanssien ystävien kanssa.

#