lauantai 15.8.2020 | 10:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Nuorten kahvila avaa ovensa Reisjärvellä ensi tiistaina

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 14.2.2020 klo 13:00

Nuorten kahvila avaa ovensa Reisjärvellä ensi kertaa tulevana tiistaina, Arki haltuun -hankkeen tiloissa Anjalantiellä.

­– Kahvila on auki puoli kahdesta puoli neljään ja se on suunnattu 15-28 -vuotiaille nuorille, hankkeessa työskentelevä Tarja Myllylä sekä Etsivä nuorisotyöntekijä Anita Hyvönen kertovat.

Kahvilaan voi ihan vain tulla viettämään aikaa, eikä se maksa mitään.

– Kahvi ja tarjottavatkin tulevat hankkeen kautta, joten tänne vain, naiset kannustavat.

Vastaavaa toimintaa on muun muassa Sievissä ja Alavieskassa Jelppikahvilan muodossa.

– Reisjärven toiminta ei kuitenkaan ole ihan yks-yhteen sen kanssa, vaan paremmin sitä voisi kuvailla eräänlaiseksi päivällä tapahtuvaksi nuopparitoiminnaksi. Jokaisessa kunnassa nuorilla on omanlaisensa tarve ja toivomukset, joiden mukaan kahvilatoiminta rakentuu, Hyvönen sanoo.

Kahvilassa nuoret saavat itse päättää mitä milloinkin tehdään, vai tehdäänkö mitään.

– Voimme leipoa tai vaikka pelata lautapelejä. Kaikkien ei tarvitse tehdä samoja asioita, sillä kahvilaan voi todellakin ihan vain tulla olemaan. Toiminta on nuorille täysin vapaaehtoista, Myllylä kertoo.

Pitkässä juoksussa kahvilatoiminta voi luoda nuorten keskuuteen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja antaa tulevaisuuden toivoa.

– Kun nuori huomaa, että hänestä välitetään, se nostaa heidän itsetuntoaan. Yhdessä tsemppaamalla kaikki on mahdollista, Hyvönen sanoo.

Toimintaa rahoittavat Euroopan unioni Euroopan sosiaalirahasto, Vipuvoimaa EU:lta sekä Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

#