keskiviikko 3.6.2020 | 02:58
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Teema

Työskentely vanhempien yrityksessä synnytti yrittäjyyskipinän Hanna Höyhtyässä – Nyt yrittäjyyttä on takana jo viitisen vuotta

Kaija Tuompo
Pe 7.2.2020 klo 13:00

Aivan Pyhäjärven keskustan tuntumassa, on Hanna ja Juha Höyhtyän omistama kukkakauppa ja hautaustoimisto KukkaMarleena. Floristi Hanna Höyhtyä on jo toisen polven kukkakauppayrittäjä.

– Työskentely vanhempien yrityksessä synnytti kipinän ja nyt olemme olleet viitisen vuotta tässä yrittäjinä, hän kertoo.

Jo myymälän eteisessä hehkuu aavistus keväästä. Eriväriset esikot toivottavat tulijan tervetulleeksi. Pakkaspäivän auringonpaiste lisää kukkien hehkua myös sisätiloissa.

Pitkän pimeän kauden jälkeen, aurinko innostaa monia miettimään kodin sisustusta ja siihen liittyviä kasvivalintoja. Kimppu leikkokukkia tuo väriä ja iloa joko itselle tai ystävälle.

– Kevät on muutakin kuin tulppaani ja esikkoaikaa. Leikkokukissa on upeita kevätkukkia ja nyt aletaan lähestyä myös sisäkukkien sesonkia, kertoo Hanna Höyhtyä.

Kukkakauppa elää voimakkaasti vuodenaikasesonkien mukaan. Joulukukkien jälkeen alkaa kevätkukkien kausi, sitten siirrytään kesä- ja ulkokukkiin, syksyllä myydään syysistutuksiin callunoita ja muita syksyn kukkia ja niiden jälkeen alkaa taas joulun sesonki.

Viherkasveja menee jonkin verran ympäri vuoden, mutta keväällä on niiden hankinta vilkkaimmillaan. Ruusut ovat kestosuosikkeja ja leikkokukkakimppuja myydään myös vuoden ympäri, toki niihin käytettävät kukat vaihtelevat sesongin mukaan.

– Yrittäjyytemme motto on, että ei saa jäädä paikoilleen, niinpä päässä pyörii aina uusia ajatuksia. Suunnitelmissa on järjestää kukkakursseja sekä tuoda myyntiin uusia tuotteita, hän ideoi.

– Meille tulee kukkakuljetuksia viikoittain sekä Hollannista, että kotimaisista kukkatukuista. Hyvien kuljetusyhteyksien ansiosta meillä on mahdollisuus samanlaisiin kukkavalikoimiin kuin kasvukeskuksissakin.

Nykypäivänä sosiaalisen median ansiosta asiakkaat osaavat kysyä uutuuksia ja vaikuttaa siltä, että innostus vihersisustamiseen on taas nousussa.

– Ala on muuttunut muutoinkin kuin somen vaikutuksesta viimeisen kymmenen vuoden aikana, toteaa Höyhtyä.

– Marketit ovat tulleet kilpailuun mukaan. Onneksi on vielä kuitenkin uskollisia kukkakauppojen kannattajia. Meiltä saa kukkien lisäksi myös ja opastusta niiden hoidosta ja vaikkapa ideoita vihersisustukseen. Toki meiltä voi rohkeasti tulla kysymään neuvoja kukka-asioissa, vaikka ei juuri sillä reissulla kukkia ostaisikaan. Kukkien ja kasvien hoito on hyvin terapeuttista ja jokainen tarvitsee kauneutta ympärilleen, Hanna Höyhtyä kannustaa.

#