keskiviikko 23.9.2020 | 14:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Tsäkättärille umpihankifutiksen MM-hopeaa

Satu Kangas-Viljamäki
Pe 7.2.2020 klo 10:08

Haapajärvinen Tsäkättäret osallistui viime viikonloppuna neljättä kertaa umpihankifutiksen MM-kisoihin yltäen jo toistamiseen komeasti hopealle.

– Sijoituimme viime vuonna ensimmäistä kertaa mitaleille, silloinkin hopealle. Tämän vuoden turnauksessa vastassa oli aika lailla samat joukkueet kuin viime vuonna ja myös viimeinen ottelu pelattiin edellisen vuoden tapaan samaa kovaa vastustajaa, FC Uleåborgia vastaan. Peli ratkesi heille 0-2, joukkueen johtaja Minna Huhmarniemi kertoo.

Joukkue saapui Hyrynsalmelle turnausta edeltävänä päivänä, sillä ensimmäinen peli oli lauantaiaamuna. Naisten sarjassa joukkueita oli peruutusten jälkeen seitsemän, miesten- ja sekasarjassa enemmän.

– Yhden naisten sarjan joukkueen peruttua viime tipassa, pelasimme yhdessä lohkossa ilman välieriä tai mitalipelejä, mikä mielestämme latisti turnaustunnelmaa. Voitto ratkaistiin kuitenkin vasta viimeisessä pelissä, joten tavallaan saimme finaaliottelumme.

Joukkueessa pelasivat tänä vuonna Minna Huhmarniemi, Katja Sikala, Katja Tulppo, Virpi Peräaho, Mari Nietula, Sari Vähätiitto, Suvi Myllylahti, Veera Lahtela, Milla Ollonen, Henna Pylkkönen, Emilia Pulkkinen sekä Liisa Välikangas.

Tsäkättäret lähtivät Hyrynsalmelle tavoittelemaan mestaruutta, joten hopeaan he eivät voi olla täysin tyytyväisiä.

– Olemme kuitenkin ylpeitä siitä, miten vähällä harjoittelulla pystyimme pelaamaan omalla tasollamme. Ja toisaalta on onni, että kultajahti saa jatkua. Pystyimme harjoittelemaan tänä vuonna ulkona tavallista vähemmän ja mitä lähemmäs kisoja pääsimme, sitä vaarallisemmaksi kotikentät kävivät. Ehkä lepo palloilusta toi intoa ja rentoutta peliimme! Kaksi joukkueen jäsentä oli ensi kertaa mukana hangella, ja heillä oli varmasti paljon merkitystä pelin pyörittämisessä ja maalipaikkojen luomisessa, hän jatkaa.

Kisat pelattiin Hyrynsalmella, missä lunta oli 80-90 cm.

– Turnaus pelataan järven jäällä, jolta kevyt lumi kulkeutuu jonkin verran tuulen mukana pois. Lisäksi kentät tamppaantuivat päivän aikana, joten viimeisissä peleissä pystyi jo tosissaan juoksemaan ja kuljettamaan palloa. Pakkasta oli aamulla 16 astetta, päivällä lauhtui noin kymmeneen, Huhmarniemi kertoo.

Umpihankifutiksen säännöt poikkeavat normaalista sen verran, että siinä ei paitsiota. Sivurajaheiton sijasta pallo potkaistaan käsistä, samoin maalipotkut, vaparit ja rankkarit.

– Kesän suokisoihin olemme jo ilmoittautuneet, joten heinäkuussa matkaamme jälleen Vuorisuolle. Vaikka kahden päivän turnaus suossa onkin rankkaa, jokin mielenhäiriö meidät sinne vie ainakin vielä tulevana kesänä, Huhmarniemi kuittaa.

#