keskiviikko 23.9.2020 | 18:23
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kiilat Hockey vietti pikkujoulua taitoradan, näytösottelun ja taitoluistelun parissa. "Vuosi on sujunut oikein hyvin. Kaikkein pienimpien C-junioreiden joukkuetta ei tänä vuonna ollut, mutta kaikkiin muihin on riittänyt pelaajia jopa kahden joukkueen verran", puheenjohtaja Jari Nahkanen summaa

Emilia Tiitto
Pe 3.1.2020 klo 12:30

Joulua edeltävänä perjantaina Haapajärven jäähallin ulkoportailla roihuaa kutsuvan näköiset kynttilät. Sisällä hallissa soi joulumusiikki, ja makkaran tuoksu paljastaa, että kahvion grilli on jo kuuma. Tämän vuotisia Kiilat Hockeyn pikkujouluja juhlitaan lasten taitoradan, näytösottelun ja taitoluisteluesityksen siivittämänä.

– Vuosi on sujunut oikein hyvin. Kaikkein pienimpien C-junioreiden joukkuetta ei tänä vuonna ollut, mutta kaikkiin muihin on riittänyt pelaajia jopa kahden joukkueen verran, Kiilat Hockeyn puheenjohtaja Jari Nahkanen toteaa tyytyväisenä.

Nahkasen mukaan joukkueiden menestys on ollut hyvä, vaikka menestyminen ei junioreiden kohdalla olekaan tärkeintä.

– Tarkoitus olisi saada edustusjoukkue takaisin Haapajärvelle.

Sen sijaan Kiilojen taitoluisteluryhmä on jo käynyt kilpailemassa. Turnauksissa ovat menestyneet myös D-tytöt, joiden joukkue on koottu alueen tyttökiekkoilijoista. Joukkueen vetojuhtana toimii Kiilat.

– Kun minut valittiin kaksi vuotta sitten puheenjohtajaksi, tavoitteenani oli panostaa joukkueiden tasapuolisuuteen. Tärkeintä on nimittäin se, että nuoret saavat kehittyä ja pelata huolimatta siitä, mikä heitä on vastassa, Nahkanen vakuuttaa.

Tällä hetkellä jääkiekkokausi on puolivälissä, mutta koko vuosi on ollut jo monella tavalla onnistunut.

– Nyt on ollut sellainen veto, että pelaajia tulee meille muualta. Aiemmin tilanne on ollut toisinpäin.

Myös Kiilojen talous on nyt kunnossa. Nahkasen mukaan taloudesta huolehtiminen onkin yksi puheenjohtajan tärkeimmistä tehtävistä, koska sillä on suuri vaikutus myös jääkiekon harrastajiin.

– Rahasto tukee harrastajia, jolloin osallistuminen ei jää rahasta kiinni.

Nahkanen arvelee jääkiekon koukuttavan pelaajia harrastuksen ajankohdan ansiosta.

– Ei ole montaa joukkueharrastusta, jota voisi talvisinkin harrastaa. Monesti juniorit pelaavat kesällä pesäpalloa ja talvella jääkiekkoa.

Jouluinen jääkiekkotapahtuma etenee lasten taitoradan jälkeen B-junioreiden ja Kiiloissa vuonna 1996 pelanneiden D-junioreiden väliseen näytösotteluun, jonka väliajalla nähdään taitoluistelijoiden näytös. Ennen näytöksiä tapahtuu kuitenkin jotakin historiallista.

– Oskari Kalajanniska on ensimmäinen Kiiloista lähtöisin oleva pelaaja, joka on edennyt mukaan SM-liigaan. Siispä hänen pelipaitansa nostetaan esille jäähallin seinälle, Nahkanen ilmoittaa.

Myös pesäpalloa Kiiloissa pelannut, nyt 20-vuotias Kalajanniska muutti nuorempana Jyväskylään, missä hän osoitti kykynsä. Pelipaidan luovutustilanteeseen Kalajanniska ei päässyt paikalle, mutta hänen lapsuuden aikainen valmentajansa Kari Kaattari muisteli mielellään Kalajanniskan edistysaskelia.

– Oku oli samanlainen vesseli kuin muutkin, mutta silmiin pistävää oli hänen tinkimätön harjoittelunsa: yhdestäkään pelistä ei jääty pois. Hän myös tsemppasi aina muita, ja sai näin koko joukkueen innostumaan, Kaattari kehaisee.

#