keskiviikko 23.9.2020 | 16:13
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Oulun poliisi ohjeistaa uuden vuoden juhlijoita murteella sanaillen: "Katoppakö turha se on pulijata liian tirmoolin kansa, kun voi vettää ihan piliponaati linijalla"

Arja Kangas
Ti 31.12.2019 klo 07:43

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulun poliisi antoi maanantaina ohjeistusta uuden vuoden juhlijoille oman alueensa eli Oulun murteen ryydittämänä. Poliisi julkaisi some-päivityksen Facebookissa.

– Muistutettakkoon vielä vanahempia, että niille "kaneksille" ei ole lupa nuita ilotulitusvälineitä luovuttaa. Voivat katella ja ihastella vierestä, kun ite niitä suojalasit päässä ammutte turvalliseen suuntaan – selevin päin, poliisi muistuttaa.

Samalla juhlijoita muistutetaan siitäkin, että jokaisen uuden vuoden juhlan jälkeen koittaa uusi aamu, joka ei valkene kaikille juhlijoille ihan valoisimmasimmalla tavalla.

– Joijenkin yöpyjien kanssa saattaa aamulla joku sivviilipukunen polliisisetä tai -täti jatkaa kaike lisäksi juttutuokijota "tiskoteekin narikasa" kirjaten ejellisen illan hölömöilyjä paperille. Näitä "juttutuokiojoijen sisältöjä puijaan sitten myöhemmin käräjillä – uuve vuoje jäläkeen ja maksellaan seuraavat vuojet.

Teksin kirjoittanut ja signeerannut ylikomissaario Jyrki Hiukkavaaran "tiskoteekista" eli Oulun keskusta-alueen poliisiasemalta lupailee olla ensi vuoden kunnolla ja vetoaa muihinkin, että pyrkisivät samaan.

– Katoppakö turha se on pulijata liian tirmoolin kansa, kun voi vettää ihan piliponaati linijalla, niin ei tarvi sieltä polliisin tiskoteekeistä aamulla herätä - uuteen vuoteen. Elikkä luppaakko nääki olla kunnolla ja herätä kirkkain silimin uuteen vuoteen?

Lue hauska murteella tehty uuden vuoden ohjeistusta kokonaan alta:

#