keskiviikko 23.9.2020 | 14:43
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Poliisi pitää todennäköisenä, että pyhäjärvinen mies surmasi avopuolisonsa Pyhäjärvellä – Epäillyn tekijän kiinniottoa edelsi monen tunnin poliisioperaatio

Poliis epäilee tapauksessa henkirikosta

Jukka Anias, Arja Kangas, STT Annukka Koskela , Iiro-Matti Nieminen
Ti 31.12.2019 klo 03:13 | päivitetty ti 11:41

Olet lukenut 1/5 ilmaista artikkelia.

Oulun poliisin mukaan on todennäköistä, että pyhäjärvinen mies surmasi avopuolisonsa Pyhäjärven Jokikyläntiellä maanantai-illan ja tiistain välisen yön aikana.

Epäilty tekijä on poliisin mukaan 1970 -luvun alussa syntynyt mies ja henkirikoksen hän teki omassa asunnossaan.

Henkirikoksen uhri on suunnilleen samanikäinen paikkakuntalainen tekijän avopuoliso.

Poliisi ei lähde tutkinnan tässä vaiheessa avaamaan tarkemmin tekotapaa eikä ota lopullista kantaa vielä rikosnimikkeeseen. Rikoksesta epäilty on otettu kiinni asunnostaan aamuyöllä ja on hoidossa Oulun yliopistollisessa sairaalassa tällä hetkellä. Poliisin mukaan tapahtumasarjalle ei ole ulkopuolisia todistajia.

Tapausta tutkiva Oulun poliisilaitoksen Haapajärven tutkintaryhmä tiedottaa tapahtuneesta tarvittaessa lisää myöhemmin.

Kuollut nainen ja loukkaantunut mies löydettiin usean tunnin ajan kestäneen poliisioperaation jälkeen Pyhäjärven Jokikyläntiellä sijaitsevasta asunnosta tiistain vastaisena yönä. Operaatio alkoi maanantai-iltana.

Mahdollisesta henkirikoksesta epäilty henkilö oli linnottautunut asuntoonsa.

Operaatioon osallistui useita poliisin partioita sekä sairaankuljetuksen yksiköitä. Ensimmäinen hälytys kohteeseen tuli iltakahdeksalta maanantai-iltana.

Operaatio saatiin päätökseen hieman ennen kahta yöllä. Poliisin tiedotteen mukaan tehtävän kohteena olleesta asunnosta löydettiin kuollut nainen. Asunnossa ollut mies oli loukkaantunut. Hänet toimitettiin sairaankuljetuksen hoidettavaksi.

Operaatiosta ei aiheutunut vaaraa sivullisille henkilöille.

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Simo Alanko kertoi aamuyhdeksältä STT:lle, että poliisi epäilee tapauksessa henkirikosta. Alanko ei kertonut tarkempia tietoja tutkinnasta tai tapahtumien kulusta.

Vanhempi konstaapeli Tommi Tikka Oulun johtokeskuksesta kommentoi asiaa STT:lle tiistaiaamuna puoli kolmen aikoihin.

– Tapahtumien kulku vaatii selvittämistä, ja tutkinta saa sitten aikanaan kantaa nimikkeisiin ja siihen, mitä on tapahtunut, Tikka sanoi.

Tikka ei kommentoinut myöskään kysymystä siitä, onko asunnosta löytyneen miehen vammat aiheutettu jonkinlaisella aseella.

– Voin sanoa, että hänellä on sellaisia vammoja, jotka vaativat sairaalahoitoa.

Vanhempi konstaapeli kertoo, että hätäkeskus sai ensimmäisen soiton hieman ennen kello 20:tä maanantai-iltana. Poliisi ei ole kertonut, kuka hälytyksen teki.

– Poliisi onnistui pääsemään taloon sisälle, ja sitä kautta tilanne ratkesi, Tikka kommentoi operaation päättymistä. Hän luonnehtii Jokikyläntien seutua harvaan asutuksi alueeksi.

Iltalehden lukijan mukaan paikalla oli kymmenkunta poliisiautoa sekä useita ambulansseja ja paikalla olleet poliisit ovat varustautuneet luotiliivein. Lisäksi paikalla oli mahdollisesti myös poliisin panssaroituja ajoneuvoja.

#