tiistai 17.9.2019 | 04:17
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärven terveyskeskuksen laboratorio muutti väistötiloihin - syynä sisäilmaongelmat

Satu Kangas-Viljamäki Selänne
Pe 6.9.2019 klo 10:43

Haapajärven terveyskeskuksen laboratorio muutti viime viikon lopulla väistötiloihin, ja on toiminut niissä maanantaista lähtien.

– Muutos ei vaikuta palvelutarjontaamme, sillä parakit suunniteltiin ja sisustettiin tarpeidemme mukaan, Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen hoitotyönjohtaja Tarja Vaitiniemi sanoo.

Laboratorio sijaitsee poliklinikan pihan perällä ja sinne kuljetaan ulkokautta.

– Opasteita on sijoiteltu laajalti ympäri terveyskeskusta. EKG otetaan nyt polin puolella, mutta se ei sinänsä näy asiakkaalle, sillä henkilökunta ohjaa asiakkaan aina tarvittaessa oikeaan paikkaan, Vaitiniemi sanoo.

Muuton taustalla on vanhan laboratorion sisäilmaongelmat.

– Dialyysi muutti tiloista pois jo helmikuussa, nyt labra. 1970-luvulla rakennettu osa puretaan syksyn tai tulevan talven aikana pois, riippuen siitä, miten saamme tarjouspyynnöt etenemään, Haapajärven kaupungin kiinteistöpäällikkö Jouni Laajala kertoo.

Uusien pysyvien tilojen osalta kaupungilla on menossa hankesuunnittelu, ja uusia, mahdollisia tiloja pohditaan yhdessä kaupungin ja peruspalvelukuntayhtymän kanssa.

– Päätöstä asiasta ei ole vielä kuitenkaan tehty, mutta mahdollisimman monialainen suunnitteluryhmä takaa lopputuloksen toimivuuden.

#