maanantai 27.1.2020 | 04:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Pyhäjärven kaupunginhallitus asetti vanhus- ja vammaisneuvostot, valitsi edustajansa kyläneuvostoon ja kasvatti taloustoimikuntaansa

Satu Kangas-Viljamäki Selänne
Ti 20.8.2019 klo 16:06

Pyhäjärven kaupunginhallitus asetti tiistaisessa kokouksessa vanhusneuvoston toimikaudeksi 1.6.2019-31.5.2021.

Vanhusneuvostoon kuuluvat Taimi Piippo (pj.) Eläkeliiton Pyhäjärven yhdistyksestä, Toivo Huhmarniemi (varapj.) Pyhäjärven Eläkeläisistä, Eila Leppäharju Pyhäjärven Omaishoitajat ja läheiset ry:stä, Kaija Muranen Pyhäjärven Senioreista, Kaija Parttimaa Sotainvalidit ja omaiset -järjestöstä, Minna Heinonen Seurakunnan diakoniatyö ja SPR, Raija Miettinen Pyhäjärven Vanhustenkotiyhdistyksestä ja Suomenselän Muisti ry:stä, Henna Kauranen Peruspalvelukuntayhtymä Selänteestä sekä kaupungin edustajana Pauliaukusti Haapanen.

Vammaisneuvoston asetettiin Sisko Niskanen Pohjois-Suomen syöpä-yhdistyksen Pyhäjärven osastosta, Mauri Kinnunen Kala- ja Pyhäjokilaakson epilepsiayhdistyksestä, Mika Hälinen (varapj.) Pyhäjärven Nativasta, Seija Mustaparta (pj.) Pyhäjärven Sydänyhdistyksestä, Merja Rauno Keskipohjan Diabetesyhdistyksestä, Marjut Kinnunen Pyhäjärven Kehitysvammaisten tuki ry:stä, Päivi Roivas Ppky Selänteestä, Katja Paasonen lapsiperheiden edustajana sekä kaupungin edustajana Heikki Koski.

– Pöytäkirjaan lisättiin vielä, että vammaisneuvostoa voidaan täydentää myöhemmin liikuntavammaisia edustavalla jäsenellä, Pyhäjärven kaupungin vt. kaupunginjohtaja Henrik Kiviniemi kertoo.

Kyläneuvostossa kaupunkia edustaa toimikausina 2019-2021 Pauliaukusti Haapanen varaedustajanaan Teija Mykkänen.

Pyhäjärven kaupungin taloustoimikuntaa päätettiin puolestaan kasvattaa kahdella uudella jäsenellä.

– Aiemmin siinä on toiminut viisi jäsentä, nyt seitsemän. Tämä siksi, että mitä pidemmälle talouden tasapainottaminen etenee, sitä isompia asioita toimikunta joutuu käsittelemään. Kahden edustajan lisääminen laajentaa toimikunnan poliittista edustusta, Kiviniemi sanoo.

Taloustoimikuntaan kuuluvat nyt Heikki Koski (pj.), Jorma Leskinen (varapj.), Kjell Kurtén, Hanna-Reetta Majava, Raija Leppäharju, Jukka Tikanmäki ja Teija Mykkänen.

Pyhäjärven kaupunginhallitus otti myös kantaa Suomen hallituksen erityisluonnokseen kuntalain 142 ja 144 muuttamiseksi, missä muutoksenhakua koskevaa sääntelyä ehdotetaan uudistettavaksi siten, että muutoksenhaku hallinto-oikeuden päätöksestä korkeimpaan hallinto-oikeuteen edellyttäisi valituslupaa.

– Näemme esityksen muuttamisesta perustelluksi muutoksenhakujärjestelmän kehittämisen kannalta, kunhan KHO:n kyky tehdä päätökset valituslupahakemuksista nopeasti varmistetaan, Kiviniemi sanoo.

Kaupunginhallitus päätti säilyttää lääkäreiden rekrytointipalkkion ennallaan ja varata 25.000 euron määrärahan käytettäväksi Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen palvelukseen Pyhäjärvelle tulevien virkalääkärien rekrytointipalkkioihin vuosille 2020 - 2021.

– Erityyppiset houkutteluvuuslisät, rekrytointipalkkiot ja kotona tehtävät työkokonaisuudet kertovat minusta työn sisällön arvostuksen muutoksesta ja meidän oman houkuttelevuuden laskusta. Kaikkea tätä perustellaan aina sillä, miten vaikeaa rekrytointi alueellemme on. Niitä perustellaan myös väliaikaisuudella, mutta mielestäni ne ovat muuttumassa jo käytännöksi. Ei meillä ole tällaiseen varaa, ellei myös muita houkuttelevuustekijöitä huomioida. Olen tästä kokonaissuuntauksesta erittäin huolestunut ja käytin aiheesta puheenvuoron kokouksessakin, Kiviniemi sanoo.

Kiviniemi toivoo, että työn houkuttelevuuden ongelmia ryhdyttäisiin katsomaan muistakin kuin vain rahan näkökulmasta.

– Esimerkiksi työyhteisö ja -viihtyvyys ovat isoja tekijöitä. Valmista vastausta minullakaan ei ole tähän antaa, Kiviniemi pohtii.

#