lauantai 25.1.2020 | 18:32
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kärsämäen budjetti pysyy raameissaan - Kärsämäen Teollisuuskiinteistöt Oy hakee omavelkaista takausta uutta teollisuushallia varten

Satu Kangas-Viljamäki Selänne
Ti 20.8.2019 klo 15:30

Kärsämäen kunnanhallitus kokoontui tiistai-iltana ensimmäistä kertaa kesätauon jälkeen ja kävi läpi osavuosikatsausta.

– Budjettimme toteutuu suunnitelmien mukaisesti. Verokertymä ei ole ihan ajan tasalla tulorekisterin viivästyksistä johtuen, mutta sillä ei ole merkittäviä vaikutuksia budjettiin, kunnansihteeri Tuukka Kuisma kertoo.

Kesäkuun alussa Kärsämäen verotulot olivat 3,7 miljoonaa euroa - 45 000 enemmän kuin vuonna 2018. Kunnan asukasluku oli kesäkuun lopussa 2600 henkeä, kun vuosi sitten kärsämäkisiä oli 2630.

Kunnan sijoitussalkun arvo oli kesäkuun lopulla 10,84 miljoonaa euroa ja työttömyysprosentti 8,1.

Samassa kokouksessa käsiteltiin Kärsämäen Teollisuuskiinteistöt Oy anomusta omavelkaisesta takauksesta 370.000 euron suuruiselle lainalle uutta teollisuushallia varten. Kunnanhallitus päätti esittää valtuustolle takauksen myöntämistä.

Kärsämäen Teollisuuskiinteistöt Oy on valmistellut teollisuushallin rakentamista Junnon teollisuusalueelle, ja halli vuokrataan Eurofins Nab Labs Oy:lle. Hallin on tarkoitus toimia yrityksen Kärsämäen toimipisteenä ja se rakennetaan Kärsämäen kunnalta vuokrattavalle tontille.

Rakennukseen tulee yrityksen laboratorio, toimistot sekä mittalaitteiden ja -tarvikkeiden varastotilat. Rakennus liitetään kaukolämpöverkkoon ja siihen hankitaan tarvittavat liittymät sähkö-, vesi-, viemäri- ja tietoverkkoihin. Halli on tarkoitus rakentaa kesään 2020 mennessä ja rakennustyöt aloittaa lokakuussa 2019.

Investoinnin tuotto Kärsämäen Teollisuuskiinteistöt Oy:n ja Eurofins Nab Labs Oy:n välisen esisopimuksen ja esivuokrasopimuksen perusteella on 6,5 prosenttia sijoitettavalle pääomalle.

Kuntalain mukaan kunta voi myöntää takauksen kilpailutilanteessa markkinoilla toimivan yhteisön velasta, jos yhteisö kuuluu kuntakonserniin. Toimenpide tulee olla markkinaehtoinen. Kuntalain nojalla valtuusto päättää takaussitoumuksen antamisesta.

Asia käsiteltäneen seuraavassa valtuuston kokouksessa kuluvan kuun lopulla.

Sivistysjohtaja vuorotteluvapaalle

Kärsämäen kunnanhallitus myöntää sivistysjohtaja Ira Toppiselle vuorotteluvapaata ajalle 2.1.2020 - 30.6.2020.

Vuorotteluvapaasta tehdään kunnan kanssa kirjallinen vuorottelusopimus, jossa kunta sitoutuu palkkaamaan TE- toimistossa työttömänä työnhakijana olevan henkilön vuorotteluvapaan ajaksi, mutta työtehtävien

ei välttämättä tarvitse olla samoja.

#