sunnuntai 15.12.2019 | 23:27
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Ninnastako seuraava Miss Power Truck?

Satu Kangas-Viljamäki Selänne
Pe 2.8.2019 klo 11:00 [päivitetty pe 12:10]

Haapajärven Kumisevassa asuva lähihoitaja Ninna Siekkinen osallistuu viikon kuluttua Alahärmässä pidettävään Miss Power Truck -kisaan ja tähtää - ei enempää tai vähempää kuin kisan voittoon.

– Lähden kisaan rauhallisin, mutta reippain mielin. Odotan hauskaa viikonloppua hyvässä seurassa, Siekkinen sanoo.

Kisa käynnistyy perjantaina kuvauksilla ja koulutuksella, jotta kisan kaikki 20 finalistia olisivat lauantain kisassa kuta kuinkin samalla viivalla esiintymisosaamisen suhteen.

– Meillä kaikilla on oltava western-tyylinen asu ja varalla jotain, mikä sopii tarvittaessa myös moottoripyörä- ja tuning-autojen kanssa poseeraamiseen. Kisassa on myös bikini-osuus ja Miss Power Truck -tittelin lisäksi kisassa jaetaan Miss Power Truck Bikini- ja Miss Power Truck Beauty -tittelit.

Alahärmässä jaetaan myös Mister Power Truck -titteli, josta tänä vuonna kisaa kuusi nuorta miestä. Viime vuonna naisten sarjan voitto meni Porvooseen, Annika Forsblomille ja miesten sarjan voiton vei helsinkiläinen Karl Pikla.

Vaikka Miss Power Truck on tavallaan perinteinen kauneuskilpailu, siinä on myös tietynlaista rouheutta.

– Olen ollut aina vähän sellainen poikatyttö ja tykännyt isoista autoista ja koneista. Perinteisiin kisoihin en olisi varmasti koskaan edes osallistunut. Ensimmäinen kesätyöpaikkani oli turvesuolla ja jälkeenpäin olenkin ihmetellyt, miten olen kuitenkin onnistunut kouluttautumaan jo kahdelle hyvin naisvaltaiselle alalle.

Siekkinen on pohjakoulutukseltaan catering-alan palveluvastaava. Hän on myös valmis lähihoitaja ja työskentelee tällä hetkellä Peruspalvelukuntayhtymä Selänteessä.

– Syksyllä aion toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja lähden opiskelemaa Nivalaan logistiikkaa. ”Isona” minusta tulee siis rekkakuski.

Ala sopii Siekkiselle paremmin kuin hyvin, sillä hänen miehensä Mika Siekkinen ja appensa Jari Siekkinen omistavat yhdessä Kuljetuspalvelu Jari Siekkinen Oy:n.

– En aio jättää hoitotyötä kokonaan, mutta haluan silti toteuttaa pitkäaikaisen haaveeni ja päästä vihdoin rekan rattiin. Veljeni työskentelee murskamiehenä Kamrockilla ja tunnustan olevani hänelle hiukan kade niistä töistä, mitä hän pääsee päivittäin tekemään.

Idea kauneuskilpailuun osallistumisesta syntyi Siekkiselle radalle.com babes -toiminnan kautta.

– Olen osallistunut viime aikoina paljon kuvauksiin ja viihdyn kameran edessä hyvin. En tiedä saako Miss Power Truck -kisasta sen kummempia palkintoja, mutta ehkä se poikii hieman lisää kuvauskeikkoja, Siekkinen kertoo.

Tässä vaiheessa Siekkiseltä on ihan pakko kysyä, mitä hän ajattelee autojen kanssa poseeraamisesta ja tasa-arvosta?

– Ei tämä ole mielestäni naisia alentavaa. Etenkään, kun kisassa valitaan myös Mister Power Truck, eikä kyllä muutoinkaan. Hienot autot, kauniit naiset ja komeat miehet vain kuuluvat yhteen.

Alahärmään odotetaan ensi viikonloppuna noin 30 000 kävijää, ja Selänteen alueeltakin tapahtumaan osallistuu kymmeniä ellei satoja ihmisiä. Se ei kuitenkaan Siekkistä haittaa.

– Harrastan laulua ja olen esiintynyt myös sen tiimoilta, joten se ei jännitä. Esiintyessä kaikki muu unohtuu, ja jännitys tulee minulle vasta jälkeenpäin.

#