torstai 17.10.2019 | 04:33
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

“Onko tässä hauta?" - Lapset avasivat oman taidenäyttelyn

“Luonnosta löytyy tarpeisto taiteeseen”

Outi Levä Selänne
Su 7.7.2019 klo 19:30

Kärsämäki

Varhaiskasvatuksen lapset avasivat oman taidenäyttelynsä Satukontin päiväkodin ja viereisen leikkikentän ympäristöön. Avajaisiin marssi koko Satukontin ja Kuusipihan väki, sekä lapset että hoitajat. Taidealue oli ennen näyttelyn avausta asianmukaisesti eristetty nauhalla, jonka leikkasi Heta. Virallisesti, mutta lyhyesti avajaispuheen piti sivistystoimenjohtaja Ira Toppinen.

Näyttelyn pystyttäminen vaatii yhdessä tekemistä ja suunnitelmallisuutta. Aidan vieressä kesälomaa viettää tonttujoukko, koivussa killuvat hiljaiset tuulikellot. Päiväkodin aitaa koristavat puukiekoista taiteillut lapset ja kotieläimet.

Luonnosta kerätyissä kävyissä, oksissa, puun ja kaarnan palasissa lapset ovat nähneet mitä erilaisimpia asioita ja koonneet ne tauluiksi. Kyltti teoksen vieressä kertoo, mitä teos esittää ja keitä ovat taiteilijat. Yksi kyltti pysyy pystyssä kivien avulla.

- Onko tässä hauta? Tuukka kysyy.

Leikkikentän vieressä olevat isot kivet ovat saaneet pintaansa vihreän pohjamaalin ja kauniita kukkia. Museon seinää vasten on pystyssä taulu. Se on Kärsämäkinen maisema lasten silmin.

- Tämän näyttelyn tekemiseen on osallistunut koko varhaiskasvatuksen porukka. Lapsilla on mielikuvitusta, he ovat luovia. He ovat ihan itse tehneet nämä taideteokset. Idea näyttelyn pystyttämiseen tuli varhaiskasvatuspäällikkö Riikka Sarjanojalta ja näyttely liittyy kunnan juhlavuoteen, varhaiskasvatuksen ohjaaja Katja Malila kertoo.

Kun taideteokset on tuskin läpikatsottu, viereinen leikkikenttä vie voiton. Muutama sentään malttaa leikkiä Hämähäkkiä ja Piiri pientä…

Näyttely on avoinna kolme viikkoa.

#