tiistai 17.9.2019 | 04:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Harmaat pantterit vierailevat Reisjärvellä

Leila Kopola: "Olimme aivan otettuja kutsusta"

Satu Kangas-Viljamäki Selänne
Ke 12.6.2019 klo 10:40

Reisjärvi

Kopolan harrastajateatteri esittää viime talvisen "hittinsä", Harmaat pantterit tällä viikolla Kartanohotelli Saaren ulkolavalla.

– Reisjärven Harrastajateatteri ei valmista ulkolavalle näytelmää tänä kesänä, minkä vuoksi kysyin Kopolan teatterin halukkuutta esiintyä Reisjärvellä. Muun muassa Nivalan kesäteatteri on vieraillut meillä aikaisemmin, Kartanohotelli Saaren yrittäjä Hanna Niemi kertoo.

Kutsu otettiin Kopolassa ilolla vastaan.

– Olimme aivan otettuja kutsusta. Esitimme näytelmän helmikuussa Haapajärvellä kymmenen kertaa ja nämä näytökset toimivat nyt hyvänä harjoituksena ja muistuttajana tulevaa Ruotsin matkaamme ajatellen, Kopolan harrastajateatterin puheenjohtaja Leila Kopola kertoo.

Kopolan teatteri lähtee syyskuussa Ruotsiin esiintymään paikallisten Suomi-seurojen kutsumana.

– Esiinnymme Trosassa ja Eskilstunassa. Ne ovat tuttuja paikkoja, sillä vierailemme siellä noin kolmen vuoden välein, Kopola kertoo.

Heikki Lundin kirjoittama komedia Harmaat pantterit kertoo Käpyhovin hoitokodin elämästä, missä resursseja ei ole ja niistä vähäisistäkin säästetään kaikki mitä pystytään.

– Kun hoitokotiin saadaan uusi vastaava hoitaja ja yksi tukityöllistetty, siellä alkaa tapahtua. Näytelmä on erittäin ajankohtainen ja kertoo komedian keinoin vanhusten hoidon nykytilasta, Leila Kopola kertoo.

Näyttelijäkaartiin kuuluu tällä kertaa 15 näyttelijää niin Kärsämäeltä, Nivalasta, Reisjärveltä kuin Haapajärveltäkin. Näytelmän ohjaajana toimii Marja Hannula, kuiskaajana Sirpa Leskelä sekä ääni- ja valomiehenä Tapio Paavola.

Vaikka Kopolan teatterin "kotinäyttämö" on Haapajärven kulttuurisali, ulkonäyttämö ei tuota heille ongelmia.

– Äänen käyttöön se tuo tietenkin oman haasteena, sillä me emme käytä mikrofoneja. Hyvällä harjoittelulla se kuitenkin onnistuu. Ja ulkona kun ollaan, niin säällä on tietenkin iso merkitys itse esitykseen, mutta myös katsojamääriin, Leila Kopola kertoo.

Jotta ääni kuuluisi kaikille mahdollisimman hyvin, näyttämö tuodaan mahdollisimman lähelle yleisöä.

– Toivottavasti yleisö viihtyy kanssamme ja näytelmä puhuttelee heitä, Kopola summaa.

#