sunnuntai 25.8.2019 | 06:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Haapajärven säästöohjelma karsii kovalla kädellä ala-asteen rinnakkaisluokkia

K.J: Ståhlberg vaiheittain kaksisarjaiseksi kouluksi

Antti Savela Selänne+
Ke 15.5.2019 klo 10:20 [päivitetty ke 10:25]

HAAPAJÄRVI

Haapajärven kaupunginhallitus karsii esittämässään talousohjelmassa voimakkaalla kädellä keskustan alakoulun eli K.J.Ståhlbergin koulun rinnakkaisluokkia. Käytännössä säästöt vähentävät asteittain rinnakkaisluokkien määrän kolmesta kahteen.

Lopullisesti talousohjelma hyväksytään valtuustossa.

Haapajärven talous- ja hallintojohtaja Unto Vesamäki kertoo kaupunginhallituksen päätyneen esitykseen yksimielisesti. Sen mukaan Ståhbergin koulusta vähennetään yksi luokka ja viranhaltijan työpanos vuosina 2019, 2020, 2021 ja 2022. Vuonna 2023 pidetään "välivuotta". Seuraavana kahtena vuonna vähennetään opettajan tehtävä ja luokka keskustasta tai vaihtoehtoisesti opettajan työtehtävä jostakin neljästä alakoulusta.

Jo ensi syksynä Väliojan kyläkoulu muuttuu kaksiopettajaiseksi.

Kaupunginhallituksen esitys sisältää useita liennytyksiä aiempiin säästösuunnitelmiin. Alunperin maininta esikoulun siirtämisestä varhaiskasvatukselle ja sitä kautta päiväkotikoti Satulaaksosta luopumisesta, poistettiin kokonaan. Sitäkään kaupunginhallitus ei hyväksy, että otetaan automaattisesti palveluseteli käyttöön, jos uusia tiloja etsivälle Kartanon päiväkodille ei löydy uusia tiloja. Uusi kirjaus kuuluu, että palveluseteliä harkitaan, mutta siitä valtuusto tekee erillisen päätöksen.

Vesamäen mukaan Haapajärven säästöohjelma parantaa kaupungin taloutta suunnitelmakaudella yhteensä 1,9 miljoonaa. Tulopuolelle lasketaan kiinteistöverot tulevasta uudesta tuulipuistosta Ristiniitylle ja Välikankaalle, noin 720 000 euroa.

Taloussuunnitelmaan sisältyy myös neuvottelun käyminen siitä, voidaanko kaupungin lämpöyhtiölle ja vesiyhtiölle perustaa yhteinen kunnossapitoyksikkö.

#