sunnuntai 25.8.2019 | 06:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

SAK:n Pyhäjärven paikallisosasto järjesti eurovaalitilaisuuden Pyhäjärven torilla - mukana kaksi kajaanilaista ehdokasta

Venla Tölli Selänne+
Pe 10.5.2019 klo 09:00 [päivitetty pe 13:04]

Lauantaina 4.5. Pyhäjärven torilla järjestettiin eurovaalitilaisuus. Tapahtuman järjesti SAK:n Pyhäjärven ammatillinen paikallisjärjestö. Tilaisuuteen oli saatu puhumaan kaksi eurovaaliehdokasta, Silja Keränen Vihreiltä ja Tiina Heikkinen SDP:ltä.

– Tapahtuma on järjestetty sen takia, että saataisiin tämä EU-vaaliäänestysaktiivisuus nousemaan, kertoo Pyhäjärven paikallisjärjestön puheenjohtaja Asko Torssonen.

Torssosen mukaan tapahtuman järjestäminen on mennyt ongelmitta aktiivisen ja toimivan porukan ansiosta. Järjestäjäporukka koostui pääosin SAK:n paikallisjärjestön hallituksesta. Hän lisää, että tapahtumaan oli hieman hankala saada puhujia, sillä osalla ehdokkaista oli jo päällekkäisyyksiä, ja sen lisäksi suurin osa ehdokkaista keskittää vaalikampanjansa Etelä-Suomeen, sillä siellä on paljon äänestyspotentiaalia, jolloin pohjoisen pieni äänimäärä ei niinkään näy. Lisähaasteeksi hän mainitsee lyhyen välin eduskuntavaalien ja eurovaalien välillä, jolloin aikaa on vain vähän käytettävissä.

Paikalle saadut puhujat keskustelevatkin innokkaasti yleisön kanssa ja pitävät puheenvuoroja. Aiheet vaihtelivat maataloustuista Brexitiin, Pyhäsalmen kaivoksen loppumiseen ja elinkeinon rakennemuutokseen. Alun virallisen osuuden jälkeen keskustelu jatkuu ilman mikrofonia ihmisten keskellä.

Paikalle saapuneita ihmisiä oli noin 200, joista suurin osa tulikin heti tapahtuman alkamisaikaan. Torilla oli myös makkaratarjoilu, kahvia ja mehua.

Torssosen mielestä eurovaaleissa äänestäminen on tärkeä asia.

– Onhan se tärkeää, sillä siellähän päätetään paljon Suomen asioista, hän sanoo lisäten, että on harmi ettei eurovaaleihin panosteta yhtä paljon kuin muihin vaaleihin, koska sieltä tulee kuitenkin tännekin paljon asioita, jotka on päätetty siellä. Hän toteaa, että nämä päätökset ja muut asiat toteutetaan kuitenkin Suomessakin, joten olisi tärkeää olla aktiivinen.

Tekstiä korjattu 10.5. kello 13. Tapahtumassa kävi noin 200 ihmistä, ei 50, kuten jutussa aiemmin kerrottiin.

Päätökset ja muut asiat toteutetaan kuitenkin Suomessakin, joten olisi tärkeää olla aktiivinen

#