sunnuntai 25.8.2019 | 06:41
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Smile Henkilöstöpalvelut osti Populalta liiketoimintakokonaisuuksia

Outi Levä Selänne+
Pe 10.5.2019 klo 00:00 [päivitetty ma 10:11]

Smile Henkilöstöpalvelut Oyj on valtakunnallinen henkilöstövuokrausyritys. Se on perustettu vuonna 2002 ja on yksi NoHo Partners Oyj:n tytäryhtiöistä. Yhtiön liikevaihto oli vuonna 2017 yli 74 miljoonaa euroa. Viime vuonna se nousi yli 127 miljoonaan euroon.

Smile Henkilöstöpalvelut on alan yrityksistä kolmanneksi suurin. Yrityksen toimialoja ovat teollisuus, rakentaminen, logistiikka ja hotelli- ja ravintolapalvelut. Yritys on välittänyt jo useita vuosia myös lääkäreitä ja tekee suoraa rekrytointipalvelua hankkimalla yritykselle asiantuntijoita ja esimerkiksi toimitusjohtajia.

Yrityksellä on oma organisaatio ulkomaisen työvoiman hankintaa varten ja toimialaan kuuluvat myös koulutus- ja työvoimapalvelut ja kesäaikaan järjestettävät isot yleisötapahtumat.

Smile Henkilöstöpalvelut osti hiljattain kärsämäkisen Kimmo Aakon omistamasta Popula Partner Oy:stä kaksi erillistä liiketoimintakokonaisuutta.

– Meillä on 29 toimipaikkaa Rovaniemeltä Helsinkiin, mutta tässä Pohjois-Pohjanmaalla Jokilaaksojen alueella toimikentässä oli aukko. Olimme miettineet, millä keinolla pääsemme tälle alueelle. Yrityskaupan myötä se nyt onnistuu, sillä Populalla on tällä alueella valmista tekemistä ja kauppaa, sanoo aluejohtaja Timo Rantasaari.

Populan palveluksessa jo pari vuotta toiminut Mika Pinola jatkaa Smilen palveluksessa.

– Yritys tekee toimeksiannon rekrytoinnista. Me etsimme henkilöä tehtävään sopivalla osaamisprofiililla. Ennen kuin työntekijä aloittaa työt, yritykselle ei kerry mitään kuluja, sanoo Pinola ja toivoo, että työntekijätkin tulisivat itse ilmoittautumaan.

Teollisuus on suurin toimeksiantaja. Se tarvitsee kausi- ja sesonkityöntekijöitä. Vakituisesti työtä on tarjolla esimerkiksi hitsaajille ja CNC-koneistajille, rakentaminen on projektikohtaista ja lyhytaikaisempia eri alojen työntekijöitä tarvitaan tuurauksiin ja sesonkitöihin.

– Meidän leipä perustuu siihen, paljonko ihmisiä on töissä. Unelmatilanne on, että hyvälle tyypille löytyy töitä kauttamme jatkuvasti. Moni yritys palkkaa työntekijän ensin kauttamme ja muutaman kuukauden kuluttua omille palkkalistoilleen. Me maksamme joka kuukausi 8000 palkkapussia, sanoo Rantasaari.

Smile Henkilöstöpalvelujen toimipaikka on Svala Oy:n yläkerrassa.

Juttua korjattu 13.5.2019 kello 10.06. Smile Oyj. on NoHo Partners Oyj:n tytäryhtiö, ei Restamaxin, kuten jutussa aiemmin kerrottiin. Smile Oyj. ei myöskään ostanut koko Populaa, vaan Populan kaksi erillistä liiketoimintakokonaisuutta.

Korjausten yhteydessä juttua tarkennettu Smile Oyj:n vuoden 2018 liikevaihtoon perustuvilla tiedoilla.

#