maanantai 25.5.2020 | 05:21
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Teollisuusliitto asetti Pyhännällä toimivan LapWallin toimipisteen saartoon, syynä syrjivä bonuspolitiikka: bonusperusteina lakkoon osallistumatta jättäminen tai eroaminen liitosta

Arja Kangas
Ke 13.3.2019 klo 12:17 | päivitetty ke 15:31

Teollisuusliitto asettaa Pyhännällä toimivan LapWall Oy:n toimivan toimipisteen hakusaartoon. Liitto kehottaa jäseniään olemaan hakeutumatta yrityksen palvelukseen. Hakusaarto astuu voimaan tänään keskiviikkona 13. maaliskuuta.

Teollisuusliiton LapWallille asettaman hakusaarron syynä ovat epäkohdat yrityksen toiminnassa.

– Yrityksen toiminta on ollut syrjivää. Tämä on näkynyt mm. syrjivänä bonuspolitiikkana. Bonusten perusteena on ollut mm. työntekijän eroaminen Teollisuusliitosta tai se, että työntekijä ei osallistu liiton julistamaan lakkoon. Bonusten perusteena on ollut myös se, ettei työntekijälle kerry sairauspoissaoloja vuoden aikana. LapWall on myös jättänyt noudattamatta työehtosopimuksen määräystä ay-jäsenmaksujen perinnästä, Teollisuusliitto kertoo perusteluinaan.

Teollisuusliitto muistuttaa, että yhdenvertaisuuslaki kieltää syrjinnän työelämässä. Liitto on valmis jatkamaan neuvotteluja yrityksen kanssa saarron aikana. Mikä näissä neuvotteluissa ei päästä työntekijöitä ja Teollisuusliittoa tyydyttävään lopputulokseen, Teollisuusliitto on valmis ryhtymään järeämpiin toimiin LapWall Oy:tä kohtaan.

Hakusaarron aikana myöskään työvoimaviranomaiset eivät saa osallistua saarron murtamiseen ohjaamalla työntekijöitä saarron alaiseen työpaikkaan.

#