maanantai 27.5.2019 | 07:30
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Vihreä lippu nousi tänä aamuna Päiväkoti Kartanon lipputankoon

Satu Kangas-Viljamäki Selänne+
Ti 12.3.2019 klo 11:08

Ympäristökasvatusjärjestö FEE Suomi on myöntänyt haapajärviselle päiväkoti Kartanolle Vihreän lipun osoitukseksi suunnitelmallisesta ja korkeatasoisesta ympäristökasvatustyöstä.

Vihreä lippu on kansainvälinen kestävän kehityksen ohjelma ja kasvatusalan ympäristösertifikaatti, joka toimii jo 68:ssä eri maassa ympäri maailman.

– Ohjelman avulla olemme onnistuneet konkretisoimaan kestävän kehityksen periaatteita liittämällä ne jokapäiväiseen kasvatustoimintaamme. Lapset ovat Vihreä lippu -toiminnassamme aktiivisia vaikuttajia aikuisten rinnalla niin suunnittelussa, päätöksenteossa, toteutuksessa kuin tulosten arvioinnissakin. Näin he saavat myönteisiä kokemuksia yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Vihreä lippu -toiminnan myötä lapset innostuvat kestävän tulevaisuuden rakentamisesta taitojen, oivallusten ja elämysten kautta, päiväkodin johtaja Anu Sippola kertoo.

Päiväkoti Kartanossa vietettiin tänään tiistaina Vihreä lippu -juhlaa, jolloin Vihreän lippu nousi salkoon. Lipun noston päälle juotiin kakkukahvit ja mehut, juteltiin mukavia.

Lasten ajatuksia kierrätyksestä voitte lukea perjantain Selänteestä.

#