sunnuntai 25.8.2019 | 06:40
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Väkiluvussa kasvua vain Kärsämäellä ja sekin yhdellä

Arja Kangas29Antti Savela Selänne+
Pe 1.2.2019 klo 14:01

Selänteen alueen kunnissa Haapajärvellä, Kärsämäellä, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä ei ole hurrattavaa kuntien väkilukutilastoja vertailtaessa. Toisaalta ei ilon aiheita ole muissakaan pienissä pitäjissä, väkiluku laski niin ikään muun muassa Nivalassa, Sievissä, Haapavedellä.

Koko alueella väkiluku nousi vain Kärsämäellä, jossa väkiluku kasvoi yhdellä ainoalla asukkaalla, joten Kärsämäen väkiluku oli viime vuonna 2 612.

– Meillä väkimäärän kasvua selittää pitkälle työpaikkojen myönteinen kehitys ja toisaalta keskeiset palvelut ovat kunnossa. On hienoa, että meille on tultu ja vielä hienompaa, että on jääty tänne asumaan. Tämä antaa hyvät edellytykset kehittää kunnan elinvoimaa, kunnanjohtaja Esa Jussila miettii.

Jussila ei tiedä, kuka tuo mystinen yksi henkilö Kärsämäellä on.

– Joo en tiedä kuka hän on, mutta kiitos siitä, että tulit ja jäit vielä asumaan. Koska vuokra-asunnot ovat aika lailla täynnä, voisi kuvitella, että muuttovoitto on kohdistunut ennen kaikkea työikäisiin, Esa Jussila miettii.

Haapajärvellä väkiluku laski 102:lla ja näin ollen kaupungin väkimäärä oli viime vuonna yhteensä 7 149 henkilöä.

Pyhäjärvellä väkiluku laski 90 henkilöllä ja viime vuoden lopussa kaivoskaupungissa oli yhteensä 5 247 henkilöä. Reisjärvellä asukasluku oli viime vuoden lopulla 2 742, kun väkimäärä väheni 71 henkilöllä.

Kun katsoo laajemmin Pohjois-Pohjanmaan eteläosan tilastoa, esiin nousevat myös Kalajoki ja Ylivieska. Kalajoen väkitappio ei ole ollut pitkään näin suuri. Ylivieskakin joutui nöyrtymään miinuksen edessä pitkään jatkuneen kasvun jälkeen.

#