sunnuntai 25.8.2019 | 06:36
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Kokkolan väkimäärä laskussa ensimmäistä kertaa vuosikausiin – piskuinen Kärsämäki kasvoi yhdellä henkilöllä – kunnanjohtaja Jussila: "kiitos kun tulit"

Selänne+
Ti 29.1.2019 klo 10:15 [päivitetty ti 10:26]

Antti Savela

Kokkolan väkimäärä kääntyi viime vuonna laskuun. Trendi muuttui vuosikausia kestäneen suotuisan kehityksen päätteeksi.

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Kokkolan väki väheni viime vuonna 63 henkilöllä.

Kokkolalaisia oli viime vuoden lopussa yhteensä 47660. 

Maakunnan pääkaupungin imussa Pietarsaaren väestömäärä laski viime vuonna 101 henkilöllä ollen joulukuun päätteeksi 19278.

Myös Ylivieskassa kasvuhuuma on ohi. Kaupungin väkimäärä laski vuoden aikana 35:llä.

Varsinkin Kokkolassa ja Ylivieskassa syntyvyys on selvästi kuolleisuutta suurempi, joten muuttoliike kaupungista pois oli suurta.

Yllättäen pieni ja piskuinen Kärsämäen kunta maakuntalehden levikkialueen itäosassa lisäsi väkimääräänsä viime vuonna tasan yhdellä. Kärsämäkisiä on nykyään 2612 kappaletta.

– En tiedä kuka tuo yksi henkilö on, mutta kiitos kun tulit meille ja vielä jäit tänne, kunnanjohtaja Esa Jussila naurahtaa.

Jussilan saaman käsityksen mukaan työikäisen väestön määrä Kärsämäellä kasvoi. Tämän lisäksi syntyvyys oli parisenkymmentä kuolleisuutta suurempi.

– Viime vuonna oli pientä miinusta mutta toissa vuonnakin väkimäärä kasvoi. Tämä on pienelle kunnalle hieno tilanne, Esa Jussila jatkaa.

Kärsämäen naapurissa Nivalassa ja Haapajärvellä väkimäärä jatkoi laskua. Nivalan väki väheni 83:lla ja Haapajärven 102:lla.

#