keskiviikko 18.5.2022 | 17:16
Sää nyt
°
m/s
  ° m/s
Sääsivulle »
Uutiset

Heikki Syrjäniemen kolumni: Joulustressin ehtii vielä hankkia

Pe 21.12.2018 klo 12:00

Jos et vielä ole tuntenut joulustressiä niin nyt sellainen olisi jo korkea aika hankkia. Kerää matot kartanolle ja pieksä niistä kaikella raivolla pölyt pois. Jynssää kotikolosi perusteellisesti joka nurkasta kaappeja unohtamatta. Vaihda lakanat ja pese pyykki. Hanki linnuille joululyhde ja painu kuusimetsään joulukuusen hakuun. Kirjoita vähintään sata joulukorttia ja toimita ne perille. Anoppia ja appiukkoa ei kannata unohtaa joulurauhan nimissä. Jos et saa perheen jälkeläisiä mukaan näihin talkoisiin näyttöpäätteiden ääreltä, uhkaile joulupukilla ja lahjojen menettämisellä.

Osta kinkku ja paista se. Osta kynttilöitä ja sytytä ne. Niitä on ostettava paljon, sillä naapurillakin on ollut aina piha täynnä roihuja. Ja jos et vielä ole käynyt jouluostoksilla, nyt sinne olisi kiire. Parhaat paketit on nimittäin jo viety. Osta pelejä, kampetta, vispilöitä, porakoneita, kaikkea käytännön tykötarvetta ja kampetta. Niin kaikki muutkin ostavat. Osta, osta, osta...

Kopistele lahjavyöryn kanssa kotiin. Pistä joulumusiikkia soimaan ja väännä sähkösauna päälle. Joulusaunassa mieli vihdoin lepää. Kiukaan kuuma henki rauhoittaa kummasti ja olo on kuin Impivaarassa Jukolan veljeksillä. Vanhan perinteen mukaan joulusaunassa oli oltava hiljaa. Muuten sääsket söivät kesällä. Niinpä hyvä keino on roiskauttaa kylmää vettä kumppanin niskaan. Silloin kumppanilta pääsee hirmuinen älähdys ja niinpä itse säästyy sääsken puremilta seuraavana kesänä. Opin tämän läksyn Pietikäisen Aarolta, joka hieronnan ohessa jakeli minulle viime talvena elämänohjeita.

Heikki Syrjäniemi

#