MAINOS

Säästäminen pienistä tuloista – Näillä vinkeillä onnistut

MAINOS -

Suomessa on paljon pienituloisia opiskelijoita ja eläkeläisiä, mutta myös moni työssä käyvä on pienituloinen. Pienilläkin tuloilla kuitenkin pärjää, jos osaa karsia turhat kulut pois ja pystyy pitämään menot pienempänä kuin tulot. Miten tämä sitten onnistuu? Miten pienillä tuloilla pärjää ja miten niistä saisi vielä osan säästöön?  

Säästämisen aloittaminen vaatii oman talouden tarkastelua

Jotta säästäminen voisi olla mahdollista, täytyy ensin selvittää tarkasti mihin kaikkeen rahaa kuluu. Tämän voi tehdä siten, että kirjaa ylös kaikki tulot ja menot seuraavilta parilta kuukaudelta. Toinen nopeampi tapa on tarkastella tuloja ja menoja parilta viime kuukaudelta tiliotteiden avulla. Kun tutustuu tarkasti siihen mihin rahaa on kulunut, on helpompaa tunnistaa niin sanotut turhat ostokset joita voi karsia. Näitä helposti karsittavia kuluja ovat esimerkiksi: take away kahvit, ulkona syöminen, veikkauksen pelit ja muiden kuin välttämättömien tuotteiden ostaminen. Näistä edellä mainituista ostoksista voi helposti säästää yllättävänkin paljon.
Jos esimerkiksi hakee kerran päivässä take away kahvin, joka maksaa kolme euroa, kuluu siihen rahaa kuukaudessa 30pv x 3 = 90 euroa. Jos keittäisit kahvin kotona ja ottaisit sen mukaan termosmukissa, olisivat kulut seuraavat: Termosmukin hinta on noin 7 euroa, kahvipaketti maksaa noin 4,50 euroa. Yhdestä kahvipaketista keittää noin 60 kupillista kahvia, joten saisit kahden kuukauden kahvit hintaan 11,50 €. Eli säästöä tulisi kuukautta kohden yli 84 euroa. Tämä säästö tulisi siis vain päivittäin ostetun kahvin hinnasta.  

Säästöä saa myös kilpailuttamalla hankinnat

Nykyään meillä on monenlaisia kuukausittaisia kulueriä, kuten: Vuokra, sähkölasku, puhelinliittymä, sähköliittymä ja mahdolliset lainan lyhennykset. Näistäkin voi nopeasti saada tuntuvaa säästöä, kun kilpailuttaa kaikki uudelleen. Palveluiden kuten, sähkö- ja puhelinliittymien kilpailuttaminen voi kuitenkin tuntua vaikealta, puhumattakaan lainojen kilpailuttamisesta. Onneksi tähänkin löytyy nykyään maksuttomia kilpailutuspalveluita, joissa voi kilpailuttaa edellä mainitut palvelut monipuolisesti ja täysin ilmaiseksi.

Jos haluat tarkistaa oman sähköliittymän ja puhelinliittymän hintatason, voit käyttää apunasi kotimaista Liittymätarjous.fi palvelua, jossa on esiteltynä niin sähkö- kuin puhelinliittymät. Kulutusluottojen ja muiden lainojen kilpailuttamisen voi puolestaan hoitaa maksutta VertaaLainaa.fi palvelun avulla. Liittymien ja lainojen kilpailuttaminen kannattaa tehdä säännöllisesti 1 – 2 kertaa vuodessa. Vuokran kilpailuttamiseen ei löydy valmista palvelua, mutta se on myös yksi asia jota kannattaa tarkastella. Esimerkiksi jos on mahdollista muuttaa vähän sivummalle keskustasta ilman että se aiheuttaa ongelmia, voi säästö vuokrassa olla vuositasolla todella merkittävä.