MAINOS

10 koiraystävällisen kodin ratkaisua

MAINOS -

Koiraystävällisessä kodissa otetaan huomioon koirien helppo asuminen ja niiden sujuva hoito. Koiran koko ja käyttötarkoitus asettaa luonnollisesti omat erityispiirteet koiraystävälliseen kotiin.

Koiraystävällinen talo pienillä oivalluksilla ja oikeilla materiaalivalinnoilla.

Esimerkiksi hienot lattiat voivat vaurioitua koiran kynsistä, ja liukas lattia voi olla karvakuonolle vaarallinen.
Käytännön asiat, kuten peseminen, trimmaaminen ja koiran tarvikkeiden säilyttäminen voivat olla (turhaan) hankalia.
Jo pienillä oivalluksilla ja oikeilla materiaalivalinnoilla elämä koiran (tai koirien) kanssa helpottuu ja lisää myös hänen elämänlaatuaan:

    
  1. OMA SISÄÄNKÄYNTI KOIRALLE Erityisesti rospuuttoaikaan ehdottoman hyvä. Ihan oma, vain koiran käyttöön oleva sisäänkäynti voi olla turhan jämerä ratkaisu, mutta mikäli käytät kodinhoitohuonetta koiran omana huoneena, huolehdi että kodinhoitohuoneessa on ulko-ovi.

  2. OMA HUONE KOIRALLE Kun kotiin tulee vieraita, joiden vuoksi koira on hyvä saada omiin oloihin, on hyvä olla tähän helppo oma valmis tila, jossa myös esim. koiran ruoka- ja juomakupit ovat. Omaan huoneeseen koira on muutenkin hyvä laittaa aina, kun talonväki on pois kotoa. Yksi ratkaisu on iso kodinhoitohuone suunniteluna sopimaan myös koiran huoneeksi.

  3. TURVALLISET MATERIAALIT Joissakin koirissa tylsyys herättää jyrsijän.

  4. KOIRALLE SOPIVAT LATTIAMATERIAALIT Koiraystävälliset lattiamateriaalit eivät saa olla liukkaat, mutta lattian pitää kuitenkin kestää koiran kynnet.

  5. KURAPISTEALLAS SUIHKULLA Kurapistealtaan pitää olla riittävän kokoinen koiran kokoon nähden.

  6. PAIKKA KOIRAN HOIDOLLE SÄHKÖPISTOKKEELLA Koiran hoitopaikka, jossa on kaikki valmiina trimmausta ja kynsien leikkausta varten. Paikkaan olisi hyvä mahtua koiran trimmauspöytä ja vierestä löytyä sähköpistoke trimmerille.

  7. OVIAUKON KULKUPORTTI Oviaukon kulkuportista koirat saavat tarvittaessa seurata perheen touhuja esimerkiksi koiran ollessa märkä pesulta tultuaan.

  8. SÄILYTYSTILAT RUUILLE JA KOIRAN TARVIKKEILLE Tässäkin iso kodinhoitohuone tai arkieteinen on oiva ratkaisu, jossa on oma kaappi tai tila kaapissa kaikille koiran ruuille ja hoito- ja ulkoilutarvikkeille.

  9. MIETITTY TILA MYÖS PEDILLE helpottaa elämää paljon.

  10. IKKUNA KOIRALLE Koirat tykkäävät katsella ulos, niin suunnittele hänelle ikkuna, josta näkee ulos.

  Pohjakuva koiratalouden arkieteisestä

  Pohjakuva asiakkaallemme ja heidän koiralleen suunnitellusta arkieteisestä, joka toimii koiran omana huoneena, sisältää oman sisäänkäynnin ja pesu- ja huoltopisteet.


 

Talon suunnittelu tarpeiden mukaan

Koiratalouksia mahtuu paljon yli tuhanteen VieskaKodin rakentamaan yksilölliseen kotiin.

”Meidän unelmiemme talossa koirilla olisi oma huone, arkieteinen. VieskaKodin kanssa pystyimme tämän haaveen toteuttamaan.” Järviluoma & Kangas-Järviluomat.

Tutustu VieskaKodin kotisivuilla Järviluoma & Kangas-Järviluomien taloon, jossa koirat on otettu huomioon: Unelmakoti – myös koirille.

Jos haluat koirasi viihtyvän ja elämän koiran kanssa olevan mahdollisimman sujuvaa, ota ideat talteen.  

Kun aloitat VieskaKodin kanssa taloprojektin, VieskaKodin Kotimestari auttaa suunnittelemaan tulevan kotisi tarpeidesi ja budjettisi mukaan. VieskaKodilla on paljon kokemuksen kautta hyväksi todettuja kodin erikoisratkaisuja.  VieskaKodin rakentamiin taloihin voit tutustua VieskaKodin asiakastarinoissa.


Posse on VieskaKodin arkkitehtina Kati Uusisalon rakas snautseri, jonka valtakuntaa on mm. suuri kodinhoitohuone.

Mitä muita syitä on ottaa koirat, ja lemmikit yleensäkin, huomioon talon suunnittelussa?

Jos edes suunnittelet koiran (tai muun lemmikin) hankintaa tulevaisuudessa, kannattaa edellä mainitut asiat ottaa huomioon talon suunnittelussa ennakoivasti.  

Myös jälleenmyynnin kannalta koiraystävällisten materiaalien valinta on tärkeää. Hyvin todennäköistä on, että aikanaan jos myyt talosi, talosi ostajalla on jo koira tai hän suunnittelee koiran hankintaa.    

Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan (2016) noin 31 prosentilla kotitalouksista oli jokin lemmikki, joista yleisimpiä ovat koirat sekä kissat.  

Koiria oli Suomessa on noin 700 000 ja kissoja noin 590 000. Koiran omistavia kotitalouksia oli 509 000 vuonna 2016, mikä oli jopa 60 000 enemmän kuin vuonna 2012. Myös kissatalouksien määrä oli kasvanut, joskin maltillisemmin. Kissan omistavia kotitalouksia oli noin 371 000 vuonna 2016, mikä oli noin 15 000 enemmän kuin vuonna 2012.